Var tog tiden väg...

 
Ibland stannar man upp och tänker: vad hände nu med det där jag påbörjade...
 
Ja, som ni förstår är det de som precis hänt! Jag kan absolut inte alls förstå var tiden tog vägen och att jag inte skrivit ett enda inlägg här sen i sep 2019, vilket dessutom var mitt enda inlägg.
 
Nu idag regnar det och i förrgår var vi med i Tusen Trädgårdar för första gången någonsin. Gud vilken grej alltså! Det är svårt att ta in alla intryck och allt som hände under dagen men jag kan konstatera att jag aldrig har pratat så mycket trädgård i hela mitt liv som under dessa åtta timmar. Vi hade över 150 st besökare, helt fantastiskt! Som tur var fick vi hjälp av min mamma som såg till att alla hade det bra i trädgården. Det är rätt så häftigt att få lov att visa upp sin trädgård sådär för alla besökare, fler borde helt klart göra det. För mig framförallt var det viktigt att inte visa den ”perfekta trädgården”, för det är varken jag eller min trädgård. Ogräs finns det gott om, några projekt som aldrig blev klara, någon växt som jag glömt bort att vattna för att den står för långt bort i trädgården. Ja, precis som de flesta andra har det! Framför allt vill jag att min trädgård ska representera LUST! Lust att vara i trädgården, lust att ta hand om den och lust att utveckla den. Det tror jag att den gör också! Min trädgård är mitt liv. Jag är i den varje dag, ibland hela dagar, ibland bara tio minuter. Men jag är där! Jag ser vad som händer och jag utvecklas tillsammans med trädgården och det tycker jag är fantastiskt. Förhoppningsvis gick det ut till våra kära besökare också. 
 
Min relation till min trädgård är väldigt lätt. Där finns inga krav eller måsten. Det mesta som händer där är av lust och inget annat. Den dagen jag inte känner för att inte vara ute i trädgården och arbeta så gör jag inte det heller, och det är ok! Precis som det borde vara, en kravlös och lustfylld hobby! 
 
I år har jag för första gången en hel säsong med både bäddar och växthus och vi förväntar oss få en fantastisk skörd i år. mina tomatplantor har aldrig sätt så fina ut! Det måste vara för att de bor i växthuset och slapp bli långa och gängliga i köksfönstret. 
 
Hur som helst, njut av din trädgård eller någon annans. För det är det de är till för! Nu ska jag ut i växthuset och så lite frön.
 
/FiaNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

fiastradgard.blogg.se

Hej & välkommen till Fias Trädgård! Jag heter Fia och bloggen här handlar helt enkelt om mitt trädgårdsliv. I en liten by på den skånska slätten bor jag tillsammans med min sambo, en hund och fyra höns. När vi flyttade in i huset 2018 sov trädgården en törnrosa sömn och sakta men säkert håller vi på att väcka trädgården till liv igen. Här finns bland annat ett köksland på 107 kvm, även kallat kirskålslandet. En vacker entré fylld av rosor som är inramade av buxbomshäckar, i entrén finns också en syrénberså och vårt älskade persikoträd. Vi har 7 st oidentifierade äppleträd, ett körsbärsträd och en massa annat härligt! Välkomna in till oss på Grönalunds Trädgård!

RSS 2.0